Fem unge menn i alderen 17-22 år er fengslet, mistenkt for å ha knivstukket og forsøkt å drepe en mann i Oslo sist søndag. Ytterligere to er siktet i samme sak.

Nesten samtlige nekter å forklare seg.

De fem som ble fengslet mandag, onsdag og torsdag denne uken er Daniel F. (22), Mahamed I. (17), Mahir M. (18), Sharmarke D. (21) og Etsham S. (21).

Torsdag opplyste politiadvokat Ingvild Myrold at totalt syv personer var siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk.

Fortsatt kritisk skadet

Mannen i 20-årene var livstruende skadet da han ble funnet av en politipatrulje i Strøget, et smug mellom Torggata og Storgata rundt klokka 1.25 natt til søndag. Det er ikke kjent hvordan tilstanden hans er nå, men torsdag var situasjonen fortsatt kritisk.

Vitner så fire-fem unge, mørkhudede personer som løp i retning Domkirken. To 17-åringer ble pågrepet samme natt, og en av dem, Mahamed I., ble fengslet mandag. Den andre ble løslatt. I løpet av uken er ytterligere fire pågrepet, og samtlige er fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett.

Av hensyn til etterforskningen har tingretten lagt ned forbud mot offentlig gjengivelse av alle fem fengslingskjennelsene.

Nekter å snakke

Siden mannen som ble knivstukket er kritisk skadet har politiet ikke kunnet avhøre ham. Fire av de fem siktede har politiet heller ikke kunnet avhøre, fordi de nekter å forklare seg. Femtemann har avgitt forklaring, men retten fester ikke lit til den.

De siktede ønsker i liten grad å bidra til oppklaring av saken, ifølge tingretten.

To av de siktede har oppgitt at fengsling vil kunne gå ut over butikkjobbene de har. En av dem har også oppgitt at han skal begynne på skole i august. Retten tok ikke hensyn til anførslene.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.