Bergen Engines har fått en ordre på 20 store motorer fra Russland. De må imidlertid vente på Utenriksdepartementets godkjennelse, noe som stanser driften,

Nå har alle aktiviteter opp mot den russiske bestillingen blitt satt på vent, og klubben frykter permitteringer, skriver E24.

Tidligere i år stanset regjeringen salget av Bergen Engines fra britiske Rolls-Royce til russiskkontrollerte TMH International. Da det skjedde besluttet regjeringen også at enhver eksport av varer og teknologi til Russland eller russiske varer kan utløse krav om forhåndsgodkjenning. Den retten har Utenriksdepartementet benyttet seg av i dette tilfellet, for å se om salget kan utgjøre noen form for sikkerhetsrisiko for Norge.

– Vi må da avvente deres konklusjon før vi kan gå videre med prosjektet og signere kontrakt, skriver administrerende direktør Jon Erik Røv i Bergen Engines i en epost.

Leder Idar Bruvik i verkstedklubben sier det dreier seg om helt vanlige gassmotorer.

– Hvis vi ikke lander denne eller en tilsvarende stor ordre, sliter vi med arbeid til høsten og hele første halvår. Det er ingen hemmelighet at vi da snakker om permitteringer, sier Bruvik.

Selskapet har tidligere levert motorer til gruver, gartneri, fiskefartøy og offshoreskip.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.