Marit Arnstad (Sp) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet ber i et brev regjeringen komme til Stortinget og redegjøre for salget av Bergens Engines.

Det er i et brev til Statsministerens kontor at Arnstad ber om at Stortinget får en redegjørelse om salget av den mekaniske bedriften, som har flere oppdrag for Forsvaret, til russiske TMH International, skriver E24.

Det har vakt oppsikt og høstet kritikk fra flere hold etter at det ble kjent at britiske Rolls-Royce har inngått avtale om salg av Bergen Engines til det russiske selskapet. I brevet skriver Arnstad blant annet at «salget blottlegger strategisk viktig norsk forsvarsteknologi».

Bergen Engines har levert motorer til, og har vedlikeholdsavtaler med, flere skip i Forsvaret blant annet kystvaktskipene og forskningsskipet Marjata som benyttes av etterretningstjenesten.

– Siden problemstillinger knyttet til sikkerhetsloven og dens anvendelse er av stor nasjonal betydning, og siden saken ikke er endelig avklart, ber Senterpartiets stortingsgruppe regjeringen redegjøre i Stortinget om hvordan den vurderer og håndterer det aktuelle salget av Bergens Engines AS, skriver Arnstad i brevet.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.