Nytt

Regjeringen kaster bort Stortingets tid med sin redegjørelse om FNs migrasjonsplattform, mener Ap, Sp og SV.

De tre kritiserte regjeringen for å ha tatt migrasjonsplattformen til Stortinget først etter at Norge har sluttet seg til.

SV-leder Audun Lysbakken mener dette handler om at Fremskrittspartiet har sovet i timen og ikke forstått hvor stort sinne saken ville utløse blant «sine egne».

– Vi har en regjering som lar seg stresse av Human Rights Service, Hege Storhaug og assorterte konspirasjonsteoretikere på ytre høyre fløy. Det er utrolig at regjeringen får seg til å presse seg inn på Stortingets dagsorden, bare fordi Fremskrittspartiet skal få reparere sitt forhold til disse miljøene, sa SV-lederen.

Sps Marit Arnstad tok opp at regjeringen ikke har kommet tidligere til Stortinget for å redegjøre, verken da de satte i gang prosessen i FN i 2016 eller før plattformen ble ferdig forhandlet.

– Senterpartiet har ikke noe sak å behandle, konstaterer hun.

Hun forutsetter at plattformen ikke avgir norsk suverenitet og kontroll over innvandringspolitikken. I så fall måtte regjeringen ha gått til Stortinget.

– Det regjeringen gjør nå er å bringe regjeringens uenighet inn i Stortinget, sier Arnstad.

Utenrikskomiteen leder Anniken Huitfeldt (Ap) kritiserte regjeringen for ikke ha bidratt til å ha en informert debatt.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa at hun hadde informert om saken da hun holdt sin utenrikspolitiske redegjørelse til Stortinget.

– Den inneholdt ikke mer enn tre setninger om migrasjonsplattformen, svarte Huitfeldt.

 

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!