Nytt

Frps Jon Engen-Helgheim presiserer at han har tillit til utenriksministeren, etter at han i Stortinget beklaget sterkt at regjeringen støtter FNs migrasjonsakt.

– Jeg og Frp har selvsagt full tillit til Regjeringen og utenriksministeren, selv om vi er uenig at Norge tilslutter seg FNs migrasjonsplattform, skriver Engen-Helgheim i en epost til NTB.

Presiseringen kom etter at han gikk kraftig ut mot FN-dokumentets formulering om mediedekning.

– Det er et svært problematisk punkt om hvordan staten skal gå inn og styre mediene, lære opp journalistene i god etisk omtale av migrasjon. Man setter Norges signatur på noe som er sterkt beklagelig og problematisk, sa Engen-Helgheim på Stortingets talerstol.

Skal ikke signeres

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) gjorde det klart at hun ikke har noe å beklage, og påpeker at plattformen ikke er en avtale og heller ikke skal signeres. I sin redegjørelse om plattformen torsdag gjorde hun det klart at Norge er uenig i formuleringen om mediene, og understreker at pressefriheten står fast.

Uttalelsen fra Fremskrittspartiet innvandringspolitiske talsmann fikk KrF-leder Knut Arild Hareide til å ta ordet.

– Det er særs spesielt. Med den type uttalelser har Helgheim sagt at han ikke har tillit til utenriksministeren, sa Hareide.

– Useriøst krumspring

Men Engen-Helgheim mener det er useriøst av Hareide å gjøre dette til et konstitusjonelt spørsmål om tillit.

– Det illustrerer i grunnen godt hvordan alle de andre partiene på Stortinget ikke ønsker å diskutere avtalens faktiske innhold, men gjør politiske krumspring for å få fokuset vekk fra en sak som opptar mange. Slik oppførsel bidrar kun til forvirring og bygger ikke tillit til velgerne, skriver Engen-Helgheim.

– Vil gjøre ulovlig migrasjon lovlig

Frp har tatt dissens i regjering og fremmer torsdag forslag om at Norge må avvise FNs migrasjonsplattform. Helgheim mener blant annet den vil føre til et betydelig press på Norge for å endre norsk politikk, blant annet når det gjelder familieinnvandring.

– Denne avtalen legger opp til å bekjempe ulovlig migrasjon ved å gjøre den lovlig. Det er Frp sterkt imot, sa Helgheim.

 

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!