Eric Adams vant primærvalget til Demokratene i New York og ligger an til å overta som ordfører etter den ultraradikale Bill de Blasio. Adams har vært politimann i 22 år og satset på lov og orden. Kriminaliteten har eksplodert i New York etter at de Blasio kuttet en milliard dollar i politibudsjettet og hundrevis av p0litfolk sa opp.

En stund var det uvisst om Adams ville nå opp. Han ble ikke likt av det ultraliberale Upper West Side-establishment, som er rike og anti-hvite.

De har innført en ny valgordning som ranker kandidatene i fem kategorier. Stemmene til de laveste blir lagt til de som har fått flere, slik at utfallet blir helt uforutsigbart. Det åpner også for manipulasjon. Adams har kjørt på lov og orden og det falt ikke i god jord hos den radikale fløy i det Demokratiske partiet.

Folk skytes på åpen gate. SAS gjenåpnet nettopp ruten til New York. Reisende vil møte enn annen by. Folk skytes på Times Square og subwayen er igjen utrygg.