Tavle

Video av en ung mann som nonchalant dytter til en 92 år gammel kvinne så hun faller over ende og slår hodet mot en brannhydrant, har gått viralt. Kvinnen havnet på sykehus, og rent fysisk har hun kommet seg, men hun sier hun aldri vil gå alene på Manhattan mer, noe hun har gjort hele sitt liv. Kvinnen er født og oppvokst i New York.

Gjerningsmannen er identifisert og tatt og det som har kommet ut om ham, er enda mer sjokkerende: Dette var hans 104 forbrytelse. Han har begått ran og seksuelt forgrepet seg på yngre jenter. Hver gang er han sluppet ut. Etter at guvernør Andrew Cuomo og borgermester Bill de Blasio innførte en kriminalreform, slipper delinkventene rett ut. De får med seg en lapp der det står når de skal møte opp i retten. Ellers står de fritt til å foreta seg «nye ting». Det ble samtidig gjort slutt på kausjonssystemet.

Kriminaliteten i New York er opp 25 prosent for 2020. Ting kan tyde på at lov og orden blir et tema i valgkampen. Demokratene flørter med å redusere politibudsjettet og i noen tilfeller legge politiet ned.

 

 

Kjøp Klanen her!