En kirke i Målilla i Småland, Sverige, har blitt vandalisert. Stoler ble veltet, glass ble knust, altervin ble tømt utover gulvet, et piano ble ødelagt, og vandalene skal i tillegg ha forsøkt å tenne på kirken.

– Det känns chockartat. Kyrkolokalen är fullständigt raserad. Jag har svårt att förstå vem som gjort det här, sier Gerth Thorstensson, som er pastor i Målillas frikyrkoförsamling.

Vart han än visar oss runt i kyrkans lokaler är det sönderslaget eller kullvält. I den stora samlingslokalen ligger det stora altarkorset på golvet i en röra tillsammans med församlingens piano och omkullvälta stolar.

– Det är svårt att veta om det här går att använda igen, säger Gerth och tittar på pianodelarna som ligger på golvet.

På spørsmål om hvordan dette vil påvirke kirkens virksomhet, svarer pastoren:

– Vi kan ju inte vara i den här lokalen, men vi kommer att fortsätta med oförminskad kraft att sprida tro, hopp och kärlek.

Politiet etterforsker saken som skadeverk.

Dette føyer seg inn i en rekke slike saker i Europa, hvor Frankrike er ekstra hardt rammet. I hele Europa ble over 3000 kristne helligdommer utsatt for hærverk og ødeleggelser.

Også i Norge har vi opplevd flere slike hendelser, hvor den verste var da en somalier påførte verneverdige Dombås kirke skader for over 20 millioner kroner.

Document avslørte i mars at somalieren hadde et hevnmotiv, knyttet til koranbrenningen i Kristiansand.

SVT har film av kirken i Målilla.

SVT Nyheter

Katolske kirker i Frankrike vandalisert 877 ganger, 129 tyverier. På ett år

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.