Susanne Heart i Miljøpartiet De Grønne har publisert et åpent brev der hun ber om at vaksineringen settes på pause. MDG tar avstand fra ytringen.

I brevet ber fylkespolitikeren Erna Solberg sette massevaksineringen i Norge på pause. Heart begrunner det blant annet med påstander om at det ikke finnes en tydelig fordel ved å ta vaksinene for barn og unge, og at vitenskapen ikke har hatt tid nok til å levere tilstrekkelig med sikkerhetsdata før vi satte i gang med massevaksineringen.

Heart, som sitter i fylkestinget i Rogaland og er nestleder i regional-, kultur- og næringsutvalget, underbygger påstandene sine med en fagfellevurdert forskningsartikkel.

Artikkelen er merket med «bekymringsfulle mangler og feiltolkning av data», og studien er nå trukket.

– Jeg baserer brevet mitt på min bekymring om at vi ikke har nok sikkerhetsdata på om vaksinen er trygg nok på lang sikt for aldersgruppene som nå skal vaksineres, og da spesielt barn og unge. Risikoene død og skade i forhold til koronasykdom ser ikke ut til å være så stor at det er verdt denne eksperimentelle massevaksineringen på de unge som nå gjenstår, sier hun til VG.

Partisekretær Torkil Vederhus i MDG sier at partiet støtter vaksineringen mot koronaviruset.

– Jeg registrerer at Heart ikke signerer som MDG-politiker, og at hun selv erkjenner at mange i MDG vil være sterkt uenig i synspunktene hun her fremmer. Som parti tar vi avstand fra uttalelser om at regjeringen bør droppe massevaksineringen, sier Vederhus til avisa.

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂