NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Yves Herman, AP-NTB.

Nato-sjef Jens Stoltenberg og øvrige ansatte i Natos hovedkvarter blir vaksinert denne uken. De får AstraZeneca-vaksiner i gave fra Polen.

Gaven fra den polske regjeringen kom på forespørsel fra Nato, skriver VG.

– Jeg vil takke Polen for deres tilbud om å levere vaksiner mot covid-19 til Nato. Det viser at Polen er villig til å støtte Nato. Vaksinen vil støtte arbeidet her ved hovedkvarteret, sa Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel mandag.

I Norge er vaksinering med AstraZenecas koronavaksine satt på vent mens myndighetene gjør undersøkelser på sammenhengen mellom vaksinen og flere tilfeller av sjeldne blodpropper og dødsfall.

Beslutningen om vaksine-stansen er tatt av Folkehelseinstituttet (FHI) hvor Jens Stoltenbergs søster Camilla Stoltenberg er direktør. FHI kommer med en ny vurdering fredag.

Et team på 20 polske helsearbeidere flyr til Brussel torsdag med 3.500 vaksinedoser. Vaksineringen av hele hovedkvarteret vil ta tre dager.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.