Riksadvokaten har omgjort henleggelsene av sakene mot en mann som i over to år har forfulgt en kvinne og hennes datter i Bjørnafjorden.

Riksadvokaten bekrefter til NRK at de ti henleggelsene er omgjort og sendt tilbake til politiet.

Mannen og kvinnen møttes tilfeldig for tre år siden da mannen satt på en benk i en park og gråt. Kvinnen ville hjelpe ham og siden da har både kvinnen og datteren blitt forfulgt av mannen.

Han har fått forbud mot å oppsøke kvinnen, men har brutt forbudet ti ganger. Politiet har henlagt sakene fordi det har vært tvil om mannens psykiske helse.

Statsadvokaten har heller ikke villet reise sak mot mannen, fordi han har vært for frisk til å dømmes til psykisk helsevern, og for syk til å straffeforfølges.

Påtalesjef Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt sier at politiet vil starte etterforskning så fort som mulig, og at saken blir prioritert.

– Hvis det viser seg at det likevel er grunnlag for å reise sak om tvungen psykisk helsevern, vil det kunne gi myndighetene en annen mulighet til å kontrollere siktedes atferd og handlinger, sier Fløystad.

Kvinnen og datteren har nå flyttet til et hemmelig sted og har voldsalarm.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂