Dagsorden denne uken blir en blanding av skogpod og Dagsorden. For en østlending er det overveldende å kjøre fra Eidsvoll og Oslo-gryta og nedover E18. Det er en stor reise som sikkert gjorde ekstra inntrykk pga reiserestriksjonene.

Vi som bor rundt Oslo lever i en boble uten å være klar over det. Vi tror vi er i det minste Norges sentrum, men andre lever i sin tilværelse ganske uberørt av Oslo. Oslo er begynt å bli spesiell og utvikle forestillinger om seg selv og Norge som ikke stemmer med virkeligheten. Oslo er ikke sivilisasjonens høyeste nivå, det er snarere et eksempel på dens forfall.

Det ser vi tydeligere når vi møter en rolig, velordnet, velstående by som Stavanger.

Hvorfor snakkes det ikke mer om det store spranget mellom fremstilling og virkelighet som preger Oslo og resten av landet?  Trolig fordi man da måtte rive forstillelsen som står som et stillas rundt hovedstaden.

For en østlending er det forfriskende å komme til Vestlandet. Det er ikke var vakkert, det er også en påminnelse om hva vi fortsatt er.

Videoen er klar til å se så fort den er ferdig å prosessere på Rumble. Følg oss der!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss der med 5 stjerner så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.