For en østlending er møtet med Jæren overveldende. Der himmel og hav møtes kjenner vi et pust av uendelighet. Himmelen er som et stort lerret der det ustanselig males et nytt bilde.

Stavanger er ren og pen, og stavangerfolket har bevart mer av det lokale. De er ikke så infisert av den urbane dekadansen som strømmer ut av Oslo.

En av de største kontrastene i dagens Norge er mellom sentrum og periferi, og den er kulturell. Mange lever helt uberørt av det som skjer i Oslo der innvandringen preger byen. Det gjør den ikke på samme måte i resten av Norge.

Innvandringen er et politisk prosjekt, styrt av den urbane eliten. Deres lokale koryfeer vet at de må danse i takt, men befolkningen gjør det ikke. Det er bare en minoritet i Oslo som driver dette prosjektet, med noen avleggere. Derfor henger det i en tynn tråd.

Vi oppdager noe annet under den korte ferien: Det finnes også en hverdag på Jæren. Eierskap til hverdagen har du på ditt bosted. Derfor har det ikke blitt noe pod på Jæren. Vandringene med pod kan kun skje i skogen hjemme.

Vi er i gang igjen.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.