Kjønnspolitikk er blitt noe av det viktigste i woke-samfunn og USA er det verste. Det er derfor USA som ber EU legge press på Ungarn pga den nye loven som vil bremse det homoseksuelle og transseksuelle presset mot ungdom og barn.
Bidens USA synes ikke å merke at det er ved å oppstå en front mot ukjønnspolitikken også innad i USA. Barn får gjennomgå kjønnsskifte uten foreldrenes samtykke. Dysfori-tilfellene er ikke bare mange, de blir også oppmuntret. Leger gir kjønnshormoner og unge legger seg under kniven uten å vite hva de går inn på.
Under valgkampen sa Biden at han syntes det var ok at barn kunne endre kjønn helt ned til syv år.

EU-kommisjonen uttrykker bekymring over Ungarns nye lov som forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige.

– Veldig bekymret over den nye loven i Ungarn. Vi undersøker om den bryter med relevant EU-lovgivning, tvitrer EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

– Jeg tror på et Europa som omfavner mangfold, ikke et som gjemmer det fra barna våre. Ingen bør bli diskriminert på bakgrunn av legning, fortetter hun.

Forslaget ble lagt fram av regjeringspartiet Fidesz i forrige uke og godkjent tirsdag. Det har som hovedmål å bekjempe pedofili, men inneholder også endringer som forbyr visning av andre legninger enn heteroseksualitet i skolenes seksualundervisning, samt i filmer og reklame rettet mot personer under 18 år.

Kritikere mener den nye loven er en «kraftig innskrenking» av ytringsfriheten og barns rettigheter. I praksis innebærer den et forbud mot opplæringsprogrammer og reklamemateriell fra LHBT-grupper.

Brussel er under press for å fordømme den nye loven, som USA mener er bekymringsfull og inneholder restriksjoner som «ikke har noen plass i et demokratisk samfunn».

Embetsfolk i EU-kommisjonen sier at de skal se nærmere på saken.

– Vi kommer ikke til å være stille, vi kommer til å gi uttrykk for vårt syn eller meninger. Men vi er nødt til å basere disse på en grundig gjennomgang av hva som faktisk er i den loven, og hva problemene med den kan være. Hva vi gjør, avhenger av hva vi finner ut, sier talskvinne Dana Spinant til nyhetsbyrået AFP. (NTB-AFP)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.