Vesten ledes av mennesker som fortjener betegnelsen skruller. De har mistet så mye av naturlig mandighet og besluttsomhet at når de møtes er det følelsene de samles om: Enhet, flokken, dyrevarmen og ord som gir varme, akkurat som når man tisser på seg når det er kaldt. For problemene forsvinner ikke.

G7-lederne vil svare på Kinas utfordring med å trekke en kanin opp av hatten: Et infrastrukturprogram som kan konkurrere med Belt & Road-initiativet. Det største byggeprosjekt i historien. Men verdens økonomier er kjørt på dunken av Kina. Hvor skal pengene komme fra? En 15 prosent flat skatt på alle internasjonale selskaper? En skatt som Kina aldri vil slutte seg til og som derfor vil gjøre Kina enda mer tiltrekkende og enda sterkere.

Fire år med Trump har fokusert oppmerksomheten og litt for mange tar seg ikke lenger dupere av fagre løfter.

Et G7-møte som ikke tar opp spørsmålet om Kina slapp ut viruset med vilje, fortjener ikke betegnelsen toppmøte.

Verten Boris Johnson er blitt super-skrulle. Noe har skjedd med Boris etter at han lå på sykehus og etter at han giftet seg med frøken Nut-Nut. Nut står her for skrulle. Boris presterte å si at verden nå måtte build back better og det på en femininsert måte. Ari Fleischer lurte på hva som skjer med britene når selv en konservativ statsminister går woke.

Amerikanske journalister som Maria Bartiromo og Laura Ingraham ser tvers gjennom bløte liberale som jatter med wokekulturen. Studer hvor unispirert og flat Biden snakker. Ron DiSantis sier: Hvor er energien til Trump og ideene?

Når G7 og NATO feirer seg selv er det at de er kvitt Trump. Som Aftenposten skrev: Urokråken er borte. Vesten har forspilt sjansen til å rette opp skuta. Den ble tatt på senga av pandemien og i stedet for å face fienden, brukte myndighetene den til å tukte sine egne borgere.

Det er lærdommen av pandemien: Erna, Mette, Stefan, Boris, Angela og Macron herset med sine egne borgere, men de turde ikke utfordre Kina. Nervene sviktet og Kina vet det. Vesten har til nå ikke våget å forsvare seg selv og momentum er på Kinas side hvis det ikke skjer noe drastisk. Så langt tyder ingenting på det.