Klimadekningen til svenske Expressen skal nå bli en del av det ordinære nyhetsarbeidet til de øvrige redaksjonene. Dermed blir også klimaredaksjonen splittet opp, skriver Journalisten.no.  Det siste året har klimaredaksjonen angivelig ligget på is som en følge av koronasituasjonen, men først nå er den blitt formelt nedlagt.

I et intervju med svenske Journalisten forteller redaksjonssjef Magnus Alselind om bakgrunnen:

– Våre analyser viser at mange av artiklene om klima ikke blir mye lest. Dette betyr selvfølgelig ikke at vi skal slutte å skrive om emnet, men vi tester ut nye måter å gjøre det på.

Dette er litt paradoksalt, for da Journalisten intervjuet daværende klimaredaktør Emma Boëthius i januar 2020, sa hun at avisen hadde opp mot én million klikk på klimasakene, og kort tid etter er dette altså ikke tilfellet lenger. Alselind mener imidlertid at det slett ikke er sikkert at Expressen vil publisere færre klimasaker etter disse endringene, for nå blir det jo flere journalister som kan bidra samlet sett.

Årsaken til lunkenheten hos leserne er nok at folk flest er stappmett av klimahysteri og propaganda, og orker ikke mer av tøvet – ikke minst fordi ingen voldsomme og raske klimaendringer er å se siste 40 år. Det er slett ikke umulig at avisens eiere har sett hvor vinden blåser og fått kalde føtter, og nå forsøker å begrense skaden avisen har påført samfunnet med sin klimapropaganda.

NRK opprettholder imidlertid sin klimaredaksjon med ti ansatte. Alle som jobber i statskanalen er forpliktet til å etterleve NRKs vedtatte «nullpunkt» rundt klimastoff, noe som innebærer at de ikke har lov til å publisere fakta om måtte undergrave myten om «klimakrise» og «menneskeskapt global oppvarming».

Dette er årsaken til at ingen klimakritikere slipper til i debattprogram, alle debatter starter med å slå fast at «klimaendringene er den største utfordringen for menneskeheten noensinne», og enda verre: Skulle vitenskapen komme med ubestridelige bevis for at små endringer i atmosfærens CO2-innhold ikke styrer jordens klima, og at det ikke finnes noen katastrofal menneskeskapt global oppvarming, så vil ikke NRKs journalister ha lov til å publisere det og informere lisensbetalerne at alle har blitt rundlurt.

Dette er kjent som politisk journalistikk, eller «lysenkoisme«, og var det rådende prinsippet for avisen Pravda i Sovjetunionen. Man kan lure på hvordan NRK-journalister får sove om natta, men NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen fra SV er nok strålende fornøyd med å kunne diktere sannheten. En stund til.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!