Den pågående gjengkrigen mellom Khan-klanen og Simmo-klanen har forårsaket dødsskytinger, masseslagsmål, og ulovlige veisperringer den siste uka. Nå har klanene blitt enig om midlertidig våpenhvile.

Ifølge Aftonbladet har de to klanene inngått midlertidig våpenhvile gjennom meklingsmøter etter opptøyene i Hjällbo i Göteborg. Våpenhvilen foreligger frem til et avdødt klanmedlem er begravet.

Politiet hviler imidlertid ikke. Ifølge politiet er det ro i området for øyeblikket, men de opprettholder sin tilstedeværelse. Frykten for represalier er fremdeles reell.

– Risken finns alltid för vedergällning, så är det ju, och det har vi tagit höjd för, sier Thomas Fuxborg, pressetalsperson for politiet i Region vest, til Aftonbladet.

Både Khan-klanen og Simmo-klanen tilhører det arabiske folket Mhallami og skal tidligere ha vært allierte. Opptøyene fredag 28. mai ble utløst av at et medlem i Khan-klanen skal ha blitt mishandlet. Deretter ble en 44-årig mann henrettet ved et skudd i hodet påfølgende søndag. Siden skal klanene ha herjet i området og satt opp veisperringer for sine respektive områder. De skal også ha kalt inn forsterkninger fra andre land i Europa.

Kommunestyret har bedt om at militæret settes inn for å hjelpe politiet med å få kontroll på gjengkrigen.

Kommunestyrets ordfører vil sette inn militæret i Hjällbo

Kjøp Klanen her!