Moderaterna ber om at militæret settes inn for å hjelpe politiet. Slik håper man å få kontroll over den eskalerende gjengkrigen i Hjällbo.

I et intervju med Expressen kommunestyrets ordfører sier Alex Josefson (M) blant annet.

– Vi har en helt uakseptabel situasjon ute i Hjällbo, og vi setter nå inn alle samfunnets ressurser for å kunne forhindre den kriminaliteten. Alliansestyret her i Göteborg har satset over 11 milliarder for å ruste opp våre utsatte områder slik at innbyggerne kan føle seg trygge.

Noen har foreslått å sette inn militære styrker. Josefson får spørsmål om hvordan han stiller seg til dette.

– Ja, det er jo en måte å hjelpe til i den absolutt akutte politimangelen vi har i Sverige, der vi vil gå tilbake til et system hvor man tar i bruk beredskapspoliti som kan støtte politiet i særskilte hendelser, og det skal naturligvis skje under politiets ledelse. Men det er en måte å avlaste politiet.

Sverige ligger i bunnsjiktet i Europa når det gjelder antall politifolk per capita. Samtidig har den grove kriminaliteten eksplodert, og Sverige topper listene over skyting med dødelig utfall, granatangrep, voldtekter, gjengvoldtekter og annen voldskriminalitet.

I den pågående konflikten mellom Khan-klanen og en konkurrerende kriminell klan har vi allerede sett dødsskytinger, masseslagsmål, og kriminelle gjenger som oppretter egne vegsperringer. I tillegg har klanene bedt om forsterkninger fra allierte i utlandet.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!