Radikale endringer krever radikale tanker hvis man vil forstå hva som skjer. Det skal mye til før menneskene tar inn over seg at myndighetene ikke lenger er deres venn, men deres fiende. Det er vanligvis utgrupper som mener det.

Men endringene som har skjedd i USA er så drastiske at sindige, sobre borgere erkjenner at den såkalte polariseringen er et annet ord for at et oligarki forsøker bemektige seg USA. Siden USA er leder av den frie verden er dette en utvikling som også berører Europa og Skandinavia.

American Greatness er et nettsted hvor slike mennesker skriver sine tanker. Det er tilholdssted for de samme type mennesker som skapte USA. En egen patriotisme.

Du kan ikke gradbøye friheten. Når den er truet er det enten eller: Kjemp for friheten eller mist den.

Angelo Codevilla er professor emeritus i statsvitenskap fra Boston universitet og han oppsummerer:

We who swear to uphold the Constitution against all enemies foreign and domestic owe no allegiance whatever to the oligarchy that now runs this country.

Regime vs. Regime

-Vi skylder dere ikke lojalitet for dere motarbeider alt vi står for.

Det er sterke ord som ikke er kommet lett. Den er blitt påtvunget amerikanerne.

Codevilla tar for seg forfatningen, særlig rettighetene knyttet til rettssikkerhet og ser dem opp mot hvordan myndighetene behandler 6. januar-deltakerne, både de som var inne i Kongressen og alle som var i Washington, selv om de ikke deltok på møtet til Trump.

Det er mange omstendigheter ved 6. januar som vekker mistanke om at det som skjedde var en bevisst, organisert provokasjon.

FBI har sanket mobil- og datatrafikk på alle som var nær og i Kongressen 6. januar

Senator Ron Wisconsin sier han fester lit til artikkelen til J. Michael Waller i thefederalist.com. Waller er spesialist på psykologisk krigføring og har undervist ved Fort Bragg: I Saw Provocateurs At The Capitol Riot On Jan. 6

Hvis denne artikkelen stemmer blir det som skjedde etter 6. januar enda mørkere: Demokratene og mediene har gått bananas i å kreve et oppgjør med den indre fiende, hvite rasister og ekstremister.

Det som var en oppvarming under Obama og fortsatt som jakten på Russia collusion under Trump, hvor Demokratene brukte FBI, CIA, NSA og justisdepartementet som sine organer, mot presidenten, er uten sidestykke i amerikansk historie.

De demonstrerte sin makt og var villig til å bruke den. Nå sitter de med alle makt og vil knuse opposisjonen. Det er slik man er vant til å lese om under andre regimer. Men det er det USA nå er blitt: Et regime. Et regime som står mot patriotene og de har forstått at de er i dødelig fare.

Codevilla gjennomgår hvordan de bruker justisvesenet til å knekke folk. Det sitter noen hundre i arresten for 6. januar og de sitter i solitary confinement, og det er ikke berammet noen saker. Bidens folk vil knuse dem.

Hvis man ser på at de samme menneskene slapp løs en mobb som brente ned politistasjoner og tinghus, så blir tingene klarere, selv om det gjør vondt: Dette er ikke snakk om feilgrep eller maktmisbruk. Det er noe verre. Det er etablert et regime som vil knuse lov og rett og gjøre amerikanerne til undersåtter og frata dem landet. Derfor oversvømmelsene av fremmede.

Det er en krig på flere fronter.

The attempt of America’s ruling class to convict 455 persons of “armed insurrection”—i.e. of waging war against the United States, a species of treason—for protesting insufficient scrutiny of the 2020 election on January 6 in the Capitol, while at the same time it excuses and even cheers the burning and looting of courthouses, police stations, and downtowns all over America, is not the exercise of a “double standard.”

Codevilla gjør en pause for å la det synke inn: Dette er ikke dobbeltmoral eller hykleri, slik Sean Hannity har sagt mange ganger og slik vi har vært vant til å tro.

Dette er et regime som fører krig mot republikken og forfatningen og vil knuse den med alle midler.

The people in and out of government who do this are not corrupt. Instead, acting as part of the regime—the oligarchy—they are replacing the American republic and waging war to crush its remains.

The sooner Americans realize that we are being governed by people at war with our Constitution and contemptuous of ourselves, the sooner those people may be treated as the enemies they are.

Disse menneskene fortjener ingen lojalitet. De er folkets fiender. De har erklært republikken krig og vil ta friheten fra amerikanerne.

Den versjonen overbeviser som gjør verden mer forståelig. Codevillas tanker «makes sense» av det som har skjedd i USA de siste årene. Det vi har sett med Bidens administrasjon er ikke noen endringer, reverseringer av Trumps politikk osv. Det var et angrep på republikken fra Day One: Åpningen av grensene var en bevisst handling.

Anklagene om at det var hvite supremasister som forsøkte å storme Kongressen for å omstøte valget, var et sideshow, dvs de som fremsatte dem visste at de ikke hadde noen forankring i virkeligheten. Demokratene protesterte mot valgmennene i 2016 akkurat som Republikanere ville gjøre i 2020.

Men noen ville skape en Riksdagsbrann som kunne brukes som et påskudd til å starte en klappjakt på Trump-velgere.

Hvis man klarer å etablere narrativet om «hvit overmakt» gir man venstreliberale noe å gå opp i og man skremmer vannet av vanlige mennesker. Mye av det som har skjedd i USA handler om at vanlige mennesker blir skremt til taushet. Derfor er det ekstra betydningsfullt at Trump fikk ti millioner flere stemmer i 2020: Vanlige mennesker siste hva de mente og hvem de ville ha.

Vanlige folk har lenge visst at det skjer ting i USA som mektige krefter forsøke å holde skjult. De har aldri kjøpt den offisielle versjonen om Kennedy-drapet. De kjenner det stinker av Jeffrey Epsteins død på cella. De kjenner lusa på gangen. Derfor tapte Hillary Clinton.

I et korrupt land vil vanlige mennesker utvikle luktesansen for råttenskap: Det er nemlig en viktig sans hvis man skal overleve.

USA er overtatt av slike krefter. De har ikke vunnet endelig, og patriotene mobiliserer. De har noe de korrupte ikke har: De har moralen og sannheten på sin side.

Vi skylder dem ikke noen lojalitet. De er våre fiender. De fører krig mot alt hva vi har kjært, skriver Codevilla.

Disse tankene vil også vinne gjenklang i Europa, hvor situasjonen er parallell: Myndighetene forsøker å skifte ut befolkningen og har valgt seg islam som ny forbundsfelle, mot folket. De driver nykolonisering.

Myndigheter og medier kan skrike om rasisme og islamofobi så mye de vil. Når det går opp for folk at de er ved å miste det viktigste: Trygghet og frihet, vil de også reagere.

Her kan oppvåkningen i USA få stor betydning.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.