En ung syrer er dømt til livsvarig fengsel etter å ha angrepet et homofilt par i den tyske byen Dresden med kniv i oktober. Den ene mannen ble drept.

Den dømte er 21 år og kom til Tyskland som flyktning i 2015. Han fikk dommen kunngjort fredag.

Knivangrepet skjedde på åpen gate i Dresden. En 55 år gammel mann ble drept, mens partneren hans overlevde. De to var på ferie i Dresden og kom fra delstaten Nordrhein-Westfalen lenger vest i Tyskland.

Påtalemyndigheten mente at det ikke fantes noen formildende omstendigheter, og dommen var i tråd med aktors påstand om lovens strengeste straff. Det innebærer at han må sone i 15 år før han kan søke om prøveløslatelse. 21-åringen er tidligere dømt for å ha spredt propaganda om IS. I fengselet angrep han vakter, noe som førte til at dommen ble forlenget.

Forsvarerne mente at dommen burde vært mildere gitt hans unge alder. Han var 20 da han begikk drapet. Bare fem dager tidligere var han løslatt fra fengsel.

Han greide å unnslippe etter angrepet, men ble sporet opp ved hjelp av DNA knapt tre uker senere.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.