Kinesisk TV reiste spørsmålet om USAs tilsynelatende ubegrensede støtte til Israel kunne ha noe å gjøre med «mektige jøder» i USA. Åpenlys antisemittisme, svarer den israelske ambassaden i Kina.

Tirsdag sendte den statlige kinesiske TV-kanalen CGTN et innslag med programleder Zheng Junfeng om striden mellom Israel og Palestina. Junfeng satte spørsmålstegn ved den offisielle uttalelsen om at USAs støtte til Israel er basert på «felles verdier».

I TV-innslaget sier Zheng Junfeng følgende:

«Noen mener at USAs proisraeliske politikk kan spores til innflytelsen som rike jøder i USA og den jødiske lobbyen har over amerikanske utenrikspolitiske beslutningstakere», og legger til:

«På Forbes liste over de 40 rikeste i USA er 18 jøder. Jødene dominerer økonomi, media og internett.»

Junfeng hevder at den «virkelige forklaringen» på USAs støtte til Israel er at amerikanerne ser på Israel som et instrument for å oppnå geopolitiske mål i regionen. Det handler om felles interesser fremfor felles verdier, sier han.

Den israelske ambassaden i Kina reagerer sterkt på innslaget.

«We are appalled to see blatant anti-Semitism expressed in an official Chinese media outlet, we have hoped that the times of the “Jew’s controlling the world” conspiracy theories were over, unfortunately anti-Semitism has shown its ugly face again», skrev den israelske ambassaden I en Twitter-melding.

Se innslaget her:

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.