Myndighetene i Jordan har begynt å spre antisemittisk propaganda, sier Mudar Zahran, palestinsk forfatter og akademiker. Han er fra Jordan, men er nå politisk flyktning bosatt i Storbritannia. Han har skrevet artikkelen ”Anti-Semitism: The New Necessity for Arab Regimes”.

Grunnen til den antisemittiske kampanjen er ifølge Zahran at palestinerne i Jordan de siste årene har begynt å kreve mer sivile rettigheter, og myndighetene tyr til antisemittisk retorikk som en måte å avlede oppmerksomheten på.

Palestinerne utgjør en stor prosent av den jordanske befolkningen og anses som en trussel mot kongedømmet.

” Arab regimes apparently needed a new method to direct their own people’s anger towards someone else. The US and Europe were, of course, out of the question, and the communist «infidel» states were no longer in existence. Again, Arab regimes were stuck with Israel as «the source of all evil» with no way for regimes to revive that notion: their people have become fed up after decades of propaganda. The Arab regimes’ «Plan B» was to ignite an even larger religious zeal by constantly reminding their people that the Israelis are «a part of a larger Jewish scheme of controlling the world.»

Today, the message has dramatically changed; media language and definitions have been surgically altered by many Arab governments. The term «Zionist» has turned into «Jews,» and, for the more moderate Arab media, «Peace talks» into «Jewish opposition to peace…or world peace.»

The growing trend of anti-Semitism on Arab TV shows has been vigorously picking up momentum the last few years. Anti-Semitic-themed shows have become common on many of the 300-plus Arab satellite networks, including TV Channels and media outlets owned by theoretically pro-Western Arab governments are no exception — crossing the line from anti-Semitism to open support for terrorism.”

Nylig ble det meldt at den jordanske kongen hadde kastet statsminister Samir A-Rifaoui og utnevnt Marhouf El-Bahiti i hans sted. Dette er et tegn på at kong Abdallah er innstilt på å gjennomføre politiske og økonomiske reformer, melder det jordanske nyhetsbyrået Petra, ifølge Eran Zinger, den israelske rikskanalens korrespondent i arabiske saker.
Kanskje kongen har forstått at det begynner å brenne også under hans føtter?

Den anti-israelske og anti-jødiske propagandaen har fått så å si fri utfoldelse i Egypt i mange årtier. Den snart 32 årige freden mellom Egypt og Israel er ikke basert på nabokjærlighet, for å si det sånn.

I Egypt har ”Mein Kampf” vært bestselger i årevis og her har man produsert ”Rytter uten hest”, en 41 episoders lang tv-serie basert på ”Sions vise protokoller” som ble lansert på den egyptiske statskanalen i november 2005.

Egypterne har som de fleste som lever i arabiske diktatur, i tillegg til Iran og Tyrkia, i generasjoner blitt foret med lignende hatpropaganda om Israel og sionismen. De siste årene har man sett at dette nå også omfatter jøder og jødedom. De som følger med på memritv.org vet hva jeg snakker om.

At antisemittisme i arabiske land er vidt utbredt bør ikke være noe nytt for noen av oss. Og det bør absolutt bli tatt med i vurderingen om man vil forstå Midtøsten. Den dansk–norske statsviteren og forfatteren Judith Vogt har skrevet flere bøker om antisemittisme og antisionisme. Hennes samling på 6 000 antisemittiske karikaturer befinner seg i dag i Det kongelige bibliotek i København. Deriblant en hel del karikaturer fra arabiske aviser. I 1988 gav Vogt ut en bok på Cappelen Forlag med tittelen, ”Billedet som politisk våpen”. På omslaget kan man lese følgende: ”For første gang presenteres skandinaviske læsere for, hva arabere mener – når de henvender sig til et arabisk publikum.”

Når så NRK’s påtroppende korrespondent til Midtøsten forteller programlederen i Urix, Anette Groth (31.01.11), ”når vi vet hvilken posisjon Israel har i den egyptiske befolkningen”, håper jeg virkelig at han vet hvorfor og hvordan egypterne har fått dannet sitt bilde av Israel.

Det kan se ut som om media og forståsegpåere ikke vurderer den arabiske (og iranske, og tyrkiske) antisemittismen for viktig og farlig nok til å ville kritisere noen for å drive med den slags.

Zahran avslutter sin artikkel således:

” Meanwhile, the civilized world would do well to realize that its alliances with some oppressive Arab regimes should be re-examined and re-considered. The current regimes are not pro-Western, and obviously maintain a marriage of convenience to the West; such an affair has proved very fragile, most recently in Tunisia.
Obviously, Arab regimes’ recklessness and oppressiveness might end up destabilizing the entire Middle East region, only this time they are playing the very alarming game of «anti-Semitism.»

For hele artikkelen, les videre: http://www.hudson-ny.org/1821/anti-semitism-arab-regimes

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂