Et filmklipp viser arabere i Taibeh som jubler over å se rakettene slå ned i Israel. Et ufattelig deprimerende syn. Under den første Golfkrigen sto palestinere på Vestbredden på takene og jublet da de så Saddam Husseins raketter fare over hodene deres på vei mot Israel. Nå er det arabere innen Israel som jubler over at jødene blir rammet i sitt eget land.

Araberne bor i det samme landet. En borgerkrig i Israel vil i høy grad ramme dem. Men det ser ut til å være en pris de er villig til å betale. De bryr seg ikke. De setter ønsket om hevn høyere. Akkurat dette styrtet Syria ut i en borgerkrig som ennå ikke er over. Araberverdenen setter sitt eget samfunn over styr for å få ram på fienden, og de tar den samme mentaliteten hit. Folk er vettskremt når de ser dette hatet, men medier og politikere ser en annen vei.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.