Israel har oppnådd mange taktiske resultater, men Hamas har vunnet en strategisk seier som kan få store konsekvenser: Hamas har demonstrert for palestinerne at de kan utfordre og ramme Israel på hjemmebane. Det stiller Mahmoud Abbas’ korrupte selvstyre fullstendig i skyggen.

Det mest illevarslende ved denne krigen er at araberne inne i Israel har gått til angrep på naboene. Det vil etterlate dype sår. Det er sådd en mistillit som ikke kommer til å forsvinne.

Arabere i Taibeh jubler over rakettene som faller.

Hamas has managed something unprecedented in the past day or two: Apart from its own incessant barrages of fire deep into Israel, it has mobilized thousands of Palestinian protesters in the West Bank, prompted minor rocket fire from Lebanon and from Syria, and, most significantly, has drawn extremist Israeli Arabs into its battle — emblemized by the sight of demonstrators from Umm al-Fahm gathering to shout threats outside the neighboring Moshav Mai Ami. These and the other violent indications of a descent toward civil war within Israel are being seen in the Palestinian sphere as significant Hamas achievements.

Jødene har alltid fryktet et slikt scenario, men at det var Hamas med sine raketter som skulle utløse det, var likevel et sjokk.

Det skulle vært valg i de palestinske områdene i mai. Valgene ble utsatt, nok en gang, og Abbas’ aksjer er på et lavmål. Det er farlig for Israel at Hamas fyller vakuumet og fremstår som helter midt under ramadan. Hamas slår an noen strenger som resonnerer blant muslimer over hele verden.

Denne trusselen gjelder ikke bare Israel, men også Vesten som sådan.

While Israel makes tactical gains, Hamas is proving the strategic victor

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.