Leder av Revolusjonsgardens eliteenhet al-Qud, Esmail Ghani, lovte Hamas-leder Ismail Haniyeh full støtte i kampen mot Israel lørdag. Utenriksminister Javad Zarif avlyste et besøk til Østerrike fordi Østerrike heiste israelske flagg fra offentlige bygninger. Iran viser indirekte at det ikke har noen forståelse for Østerrikes fortid.

Haniyeh forsøkte å gjøre kampen mot Israel til et spørsmål om hele den islamske verden mot den jødiske staten,.

Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas’ kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

FILE – This undated file photo released by the official website of the office of the Iranian supreme leader, shows Maj. Gen. Esmail Ghaani. Esmail Ghaani as the new commander of the Revolutionary Guard’s Quds Force. Soleimani was killed in the U.S. airstrike in Iraq. Iraqi militia leaders were expecting the usual bags of cash when the new head of Iran’s expeditionary Quds Force , a successor Soleimani, paid his first visit. Instead, Esmail Ghani brought them silver rings, as tokens of gratitude. The episode, relayed by several officials, illustrates Iran’s struggle to maintain influence abroad as it grapples with the economic fallout from crushing U.S. sanctions and the coronavirus. (Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File)

Men den helhjertede støtten og den tette forbindelsen mellom Hams og Iran gjør at mange arabiske ledere distanserer seg fra palestinerne, selv om de må ta et visst hensyn til islamistenes populære bruk av Israel-spørsmålet på grasrota.

Irans helhjertede støtte er pinlig for USA som gjerne vil gjenoppta atomavtalen og støtte palestinerne.

Utenriksminister Javad  Zarif illustrerte Irans antisemittiske holdning da han avlyste et besøk til Østerrike fordi Østerrike heiste israelske flagg fra offentlige bygninger.

Tidligere lørdag avlyste Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på kort varsel et besøk til Østerrike samme dag. Avlysningen kom etter at regjeringen i Wien heiste israelske flagg på sine bygninger.

Møtet i Wien skulle ha handlet om de pågående forhandlinger om å fornye atomavtalen med Iran.

Iran forstår ikke at en slik handling viser at Iran ikke bryr seg om at Østerrikes fortid legger visse forpliktelser på landet. Ved å ignorere historien viser Iran at de vil gjenta den.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.