Hamas’ leder Ismail Haniyeh sier de i årevis er blitt svertet, bakvasket, ærekrenket: 

– Til og med våre egne fornektet virkeligheten. 7. oktober var virkeligheten. Vi bør holde fast ved og bygge videre på seieren 7. oktober, vi har tiden på vår side. 

Bistand til Hamas er økonomisk jihad

Om bistand til Hamas sier Haniyeh:

– Det er ikke humanitær hjelp, men «økonomisk jihad».

Hamas’ leder Ismail Haniyeh talte på en konferanse i regi av International Union of Muslim Scholars i Doha, Qatar, om islamske lærdes rolle i kjølvannet av 7. oktober. 

Det kan være verdt å lytte til hva som faktisk blir sagt av islamske ledere. Nedenfor følger et noe konsentrert utdrag.

Talen ble 9. januar sendt på Al-Jazeera. 

Haniyeh stadfestet at donasjoner til Gaza ikke er humanitær hjelp, men «økonomisk jihad». Han slo videre fast at «tiden er inne for sverdets jihad».

– Det finnes verbal jihad, tungens jihad, men nu er tiden inne for sverdets jihad. Dette er kampen om Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen, ikke kampen for det palestinske folk eller Gaza.

– Gazas befolkning utgjør vår frontlinje for forsvar og angrep. De er ikke bare der for å forsvare, men også for å angripe. Vi må ikke la dette øyeblikket glippe. Det finnes svært få historiske øyeblikk som dette. Hvis det glipper vet vi ikke hvor mange tiår det går før et slikt øyeblikk kommer tilbake.

Opinionen på sin side

– Vi har tiden på vår side. I begynnelsen av denne aggresjonen nølte nasjonene med å heise det palestinske flagg. Men det har endret seg. Hvorfor har det endret seg? På grunn av palestinernes standhaftighet. Uten den ville verdens samvittighet blitt knust. 

– Islamske lærde kan møte embedsmenn i sine land – regjeringsmedlemmer, politiske partier, sivilsamfunnet, institusjoner. De kan lede massene i protester. De kan besøke andre land og snakke om Palestina, Jerusalem, Gaza og behovet for å stanse Israels aggresjon.

– Jihad med ditt liv og dine penger

– Islamske lærde kan oppfordre til å donere penger. Kjære brødre og søstre, la oss kalle det «økonomisk jihad». Den islamske nasjon gir ikke «donasjoner». Det er ikke et humanitært spørsmål, det er økonomisk jihad. Vi bør gjenopplive den islamske forestillingen om å føre jihad med sitt liv og sine penger.

For dem som ikke har fått med seg denne videoen av en av Hamas’ mest rundhåndede givere, legger vi den ved:
 

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.