Det er nye toner: FN, Qatar og Egypt ber Hamas ikke eskalere ytterligere. Palestinerne innkaller Den arabiske liga til hastemøte, men Ligaen virker møllspist og utdatert, i likhet med det palestinske selvstyret.

Egypt, Qatar and the United Nations have contacted Hamas leader Ismail Haniyeh in an attempt to prevent a major confrontation between the Gaza-based terrorist groups and Israel, sources close to Hamas said Monday night.
Haniyeh, who is based in Qatar, phoned Turkish President Recep Tayyip Erdogan and briefed him on the current situation in the Gaza Strip and Jerusalem, the sources said.
Haniyeh bor i Qatar. Man legger seg ikke ut med vertskapet. Gulfstatene vil ha fred av opportunistiske grunner. Krig er dyrt. Det foregår allerede en krig i regionen: Iran sender våpenlaster til Houthiene som sender droner med bomber mot Saudi-Arabia. Denne krigen snakkes det utelukkende om i humanitære termer, ikke maktpolitiske.
Israel møter Saudi-Arabia og Emiratene: De snakker samme språk. De er villig til å bruke makt for å holde orden, men ikke for å nå ideologiske mål. Alle vet at Israel i dagens setting ikke tar seg beseire. Palestinerne lager bare mer elendighet for seg selv. Det blåser Hamas i. De har alltid blåst i sin egen befolkning og det er dette hykleriet arabiske ledere har gått lei av.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.