Sakset/Fra hofta

Det forestående selvmordsangrepet mot Israel på jødenes helligste dag, Yom Kippur, ble forpurret pga samarbeid mellom palestinske myndigheter og Israel. At Hamas i det ene øyeblikk ber om våpenhvile og neste sender selvmordsbombere, forklares med splittelse innad.

Det begynte med at palestinsk politi på Vestbredden arresterte leder av Hamas væpnede gren i Nablus: Nihad Shkirat. Palestinerne tipset israelerne, som fant frem til en Hamas-mann. Han ledet dem til leiligheten i Jaffna der selvmordsbeltet var gjemt.

Bare dager før hadde den politiske ledelsen for Hamas i Gaza bedt om våpenhvile. Det skal være eksil-ledelsen i Damaskus som står bak selvmordsplanen. Khaled Mashaal ønsker ingen våpenhvile og gir ordre uten å bry seg om Haniyeh og ledelsen i Gaza.

Those in the Syrian capital are reportedly opposed to the efforts by Hamas’ prime minister in Gaza, Ismail Haniyeh, to reach a cease-fire with Israel. So, Palestinian sources say, the leadership in Damascus is attempting to carry out suicide attacks in Israel.

Palestinian sources say Haniyeh met last week with leaders from various «resistance organizations» in Gaza, and asked them to stop firing Qassam rockets at Israel, but they reportedly refused to cease their attacks.

Sources within the PA say that Hamas’ military wing is acting without permission from Haniyeh, and contrary to his position.


Hamas: Palestinians have right to oppose occupation by all means