Verden kommer til lille Stavanger. Bildet er fra en demonstrasjon til støtte for Black Lives Matter i Byparken en lørdag i mai 2020. I dag 12. mai møtte hundrevis av demonstranter opp for å vise sin støtte til palestinerne. Smittevernsreglene ble ikke overholdt. Mange barn var tilstede. Foto: Carina Johansen / NTB

I Byparken i Stavanger demonstrerte flere hundre til støtte for Palestina. Ikke alle var like flinke til å overholde smittevernreglene. Demonstrantene ropte «Free Palestine» og bar plakater med lignende budskap.

Palestinske flagg vaiet, og lydnivået var høyt. Mange sto tett, og holdt rundt hverandre. Andre danset i ring, skulder ved skulder. Her var smittevernet på gyngende grunn.

Mamod Ziwani er en av initiativtagerne til demonstrasjonen onsdag ettermiddag. Han er fra Syria, men bor i Sandnes.

– Vi vil protestere mot det israelerne gjør mot palestinerne i Jerusalem. De blir dårlig behandlet av Israel.

– Selv om jeg er fra et annet land, vil jeg støtte palestinerne.

Siwani sier de har oppfordret alle til å bruke munnbind og ta hensyn i forhold til smitte.

Den oppfordringen var det imidlertid langt fra alle som valgte å følge.

De siste dagers uro i Jerusalem er bakgrunnen for demonstrasjonen. Utgangspunktet er en eiendomskonflikt øst i Jerusalem, der israelere og palestinere står mot hverandre. Men konflikten er sammensatt og uoversiktlig, og handler om så mye mer.

Men for syriske Abdul Karim er det ikke vanskelig å velge side. Selv om også han kommer fra Syria, og bor i Sandnes.

– Palestinerne har vår sympati

Mange små barn deltok i demonstrasjonen.

Stavanger Aftenblad

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.