TV Visjon Norge er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning for å ha krenket privatlivets fred, etter at kanalen delte sensitive bilder uten samtykke.

I dommen fra Gulating lagmannsrett er også ansvarlig redaktør Jan Hanvold og programleder Arne Pedersen dømt til å betale henholdsvis 40.000 og 15.000 kroner i oppreisning.

Det var avisen Norge i dag som omtalte saken først.

Saken handler om en ung mann som fikk omfattende skader etter å ha havnet i en motorsykkelulykke i 2016. Ett år senere ble moren intervjuet av TV-kanalen, der det blant annet ble vist tre bilder av sønnen. Ett av bildene var fra da mannen lå i koma på sykehuset.

Mannen anmeldte så TV-kanalen for brudd på privatlivets fred, da han ikke hadde gitt samtykke til at bildene skulle bli vist på TV.

Ifølge Vårt Land står det i domsavgjørelsen, at de saksøkte har forklart at de gikk ut fra at moren hadde tillatelse til å dele sønnens historie og vise bilder. Men lagmannsretten er klar på at TV-kanalen burde sikret seg bevis for samtykke når saken handler om personsensitive opplysninger.

De vektlegger også at vedkommende enkelt kan identifiseres i TV-innslaget.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.