President Joe Biden skal presse LGBT-kultur og transrettigheter ned i enhver sprekk i det amerikanske samfunnet. Religionsfriheten kan stå for fall i «the land of the free». Foto: AP /Andrew Harnik/ NTB

Leger skal ikke ha rett til å nekte å utføre kjønnsendrende behandlinger. Dette er blant tiltakene president Biden nå prioriterer, noe som uroer mange troende. Samtidig jobbes det med et lovforslag som vil gjøre det vanskelig å forkynne Bibelens syn på ekteskapet.

Biden har gjennomført sine første 100 dager som president, og holdt nylig sin første tale til den amerikanske Kongressen.

Där fokuserade han bland annat på sin ”familjeplan” i vilken avgiftsfri förskola och en typ av barnbidrag ingår. Han talade sig varm för betald sjuk- och föräldraledighet och billigare sjukförsäkringar.

– Hälsovård ska vara en rättighet, inte ett privilegium i USA, sade han bland annat.

Men å gjennomføre slike kostbare forslag krever skatteøkninger, noe som ikke er veldig populært i USA.

En annen prioritet for Biden er LGBT-spørsmå, da særlig transpersoners rettigheter. En av de første presidentordrene reverserte et vedtak fra Donald Trump som nektet transpersoner å tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret.

Bakgrunnen for at Trump ikke ville ha transer i de militære styrkene, var delvis at transer søkte seg til forsvaret for å få dekket kostbare kjønnsoperasjoner, men også at personer som gjennomgår kjønnsendring må gå på sterke medisiner som ikke er forenlige med militære regler om bruk av substanser.

Nå lanseres «Equality act», som om kort tid kan bli vedtatt av Senatet.

Vita huset hävdar att förslaget handlar om att skydda hbtq-personer från orättvis och kränkande behandling, men Washington Post påpekade nyligen att Equality act innebär en ”historisk kamp” mellan olika gruppers rättigheter. Och religionsfriheten kan bli förlorare.

Konkret skulle Equality act kunna innebära att kristna utbildningar där man till exempel utgår från tvåkönsnormen eller där en biblisk äktenskapssyn förordas bland studenter förlorar allt stöd.

Flere evangelister, katolikker og jødiske grupper protesterer mot forslaget. National Association of Evangelicals (NAE) mener at Equality act vil endre kirkene til allmenne samlingsplasser hvor staten kan regulere hva som kan sies.

”I stället för noggrant utformade vinn/vinn-lösningar som respekterar alla amerikaner ställer Equality act hbt-personer mot dem som tror att Gud skapade människor som man och kvinna”, menar NAE-ledaren Walter Kim.

Kim mener en slik lov kun vil forsterke og forlenge polariseringen i USA i flere tiår fremover.

Biden-administrationen medverkade också nyligen till en överklagan till domstol i delstaten North Dakota som slagit fast att man inte får tvinga sjukvårdspersonal att medverka vid könsförändrande operationer.

Luke Goodrich er advokat og har spesialisert seg i spørsmål som gjelder religionsfrihet. Han mener president Biden vil skape en tvang i transspørsmålet som er dårlig for foreldre, leger og religiøs frihet.

Å bevitne det som skjer i USA for tiden, er som å se en døende kjempe. Rettsvesenet kneler for mobben og representanter for Demokratene, CIA kommer med en rekrutteringsvideo med en kvinne som skryter av alt hun er, ikke av hva hun har oppnådd. Uten å nevne at hun faktisk er amerikaner.

Presidenten fremstår som totalt underkastet woke-mobben, og grunnleggende amerikanske rettigheter er under sterkt press: religionsfriheten, ytringsfriheten og retten til å bære våpen.

I kulissene sirkler Xi Jinping som en sulten gribb over sitt døende offer.

Världen Idag

Canada: Far arrestert for å «feilkjønne» sin datter

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.