En kopi av Michelangelos berømte statue «David» som skal utsmykke Italias paviljong under verdens­utstillingen Expo i Dubai, er satt opp på en måte som sensurerer midtpartiet av den nakne mannsfiguren.

Den italienske paviljongen fyller to etasjer i det aktuelle utstillingslokalet, og den fem meter høye statuen går gjennom et hull i taket i første etasje og opp i andre etasje, slik at Davids rumpe og genitalier ikke er synlige, med mindre man strekker seg over et rekkverk, skriver Huffington Post.

Dessverre er vi nok en gang vitne til den ørtende kulturelle, kunstneriske og idémessige underkastelsen Italia gjør for rike og mektige arabere i Gulfen, og under sendingen RAI gjorde fra Dubai, lot man som ingenting, kommenterer den italienske journalisten Gianni Rossi.

Italias utenriksminister Luigi Di Maio sier at David-statuen vil gi mange besøkende lyst til å reise til Italia.

Den sensurerte kopien av Michelangelos verk bringer tankene hen på et iransk statsbesøk i Italia i 2016, da statuer i Capitol-museet i Roma ble tildekket for ikke å skandalisere de besøkende fra Iran.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.