Hamas skjøt raketter mot Israel natt til lørdag for å støtte trosbrødre som var i sammenstøt med høyreorienterte jøder i Jerusalem torsdag. Iron Dome-systemet tok seg av de fleste, men noen slo ned i åpne områder. For de som bor i disse områdene er det en skremmende opplevelse.

En stridsvogn ved grensen skjøt tilbake mot en Hamas-utpost. Senere på natten gikk fly til aksjon.

Siden det er ramadan, er de religiøse følelsene sterke. Det var de i Jerusalem torsdag. Arabiske ungdommer liker å sitte på trappen ved Damaskus-porten, noe de ikke får lov til. Mer skal det ikke til. Men det som virkelig førte til høy temperatur var da 300 medlemmer av Lehava dukket opp, en høyreorientert organisasjon.

Hamas ønsker å demonstrere støtte ved å skyte raketter. Israelerne er på vakt etter at det som beskrives som en blindgjenger fra Syria tidligere i uken slo ned ved atomreaktoren i Dimona.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.