NTB

To israelere ble drept da Hizbollah-militsen i Libanon skjøt flere titalls raketter mot Golanhøydene, sier israelsk politi.

En rakett traff en bil og en mann og en kvinne som satt i bilen, ble drept øyeblikkelig, sto det i en uttalelse fra israelsk politi tirsdag kveld.

Brannmannskaper ble sendt ut for å slokke flere branner som oppsto som følge av raketter som slo ned.

Det israelske forsvaret (IDF) sendte deretter jagerfly på vingene for å ramme Hizbollah-infrastruktur i Qabrikha-området sør i Libanon, hvor rakettene mot Golanhøydene ble sendt fra. Israelske kampfly slo også til mot militære mål tilhørende Hizbollah i Kfarkela-området sør i Libanon, ifølge en uttalelse fra IDF.

Tidligere tirsdag ble en av Hizbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallahs tidligere livvakter drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy på hovedveien mellom Beirut og Damaskus, på den syriske siden av grensen. Israelske sikkerhetskilder har sagt at den tidligere livvakten nylig var innblandet i våpentransport til den Iran-støttede gruppen.

Hizbollah sier i en uttalelse at bevegelsen sørger over den tidligere livvakten Yasser Nimr Qarnabsh, men uten å oppgi hva slags rolle han har hatt i gruppen.

Israel pleier vanligvis ikke å kommentere angrep som finner sted inne i Syria. På spørsmål om tirsdagens angrep svarer en israelsk militærtalsperson:

– Vi kommenterer ikke meldinger i utenlandske medier.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.