Hva er George Floyd-effekten? Finnes det et skjult budskap? Det har slått meg at det er vi som er George Floyd nå som originalen er død. De som bruker Floyd for hva det er verdt vil ha oss ned på kne og ha oss til å bøye nakken. For å oppnå det setter mobben kneet i nakken på oss. I USA skjer det fysisk, ved vold. Her hjemme skjer det mer subtilt. Men Demokratene i Norge ved Lisa Cooper mener at Chauvin-dommen har relevans også for Norge og norske forhold. Jon Engen Helgheim var ikke enig i det.

Vi merker en skjerpet politisk kamp. Black Lives Matter er tilbake på sporet fra i fjor sommer, hvor de brukte vold, med Demokratenes velsignelse. Det var det Biden signaliserte når han ønsket seg en fellende dom.

Document er den eneste som tar amerikanernes side. Woke-folket er ikke så mange, men de kontrollerer mediene, universitetene, Demokratene og Big Tech. Det gir inntrykk av imponerende makt, men er enn oppblåst makt. Noen sa i natt at Demokratene vil ha makt, men de vil ikke lede, og det er helt sant. Amerika mangler ekte ledere. Mannen i Det hvite hus er ingen leder.

Vi snakker om at vi snart ruller ut abonnementsordningen. Det blir begynnelsen på et nytt kapittel hvor vi forsøker å knekke den kommersielle koden. Det er først hvis vi gjør det at vi kan si vi er en mediebedrift. Vi vil i tiden som kommer forsøke å forklare og overbevise leserne og seerne om nødvendigheten av å tegne abonnement.

Et demokrati kan ikke klare seg uten frie medier. Som alle vet er dagens medier ikke frie. De er enten betalt av staten eller de har et strengt politisk mandat. I sum gjør det velgerne hjemløse.

Store ord, men sanne.

Vi er også innom New York og snakker med Charles Ortel. Kontakten med Ortel er viktig for å sjekke at vi befinner oss på samme manussiden, og det gjør vi. Det er en instinkt-ting. Kontakten med det patriotiske USA er alfa og omega. Uten at amerikanerne kjemper for frihet kommer heller ikke europeere til å gjøre det.


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.