Vi gjennomlever store teknologiske endringer og man skulle tro myndigheter og eliter ville forsøke å bevare den sosiale balansen. Men de gjør ikke det. I stedet river de opp alt tilvant og skaper en enorm usikkerhet om hvor vi er på vei. Det synes ikke å affisere dem at de destabiliserer samfunnet.

Slike voldsomme endringer forbindes vanligvis med revolusjon. Dette er en revolusjon fra oven.

Demokratenes vil revolusjonere USA og sier det er til forsvar for folket. Dette er samme språk som kommunister og nazister førte. Det var alltid noen annens skyld. De bare forsvarte seg.

Venstresiden har kjørt frem en offerideologi gjennom mediene. Alan Kurdi er blitt selve ikonet for denne offer-dyrkelsen. På bare noen få år er offerdyrkelsen blitt et massefenomen. George Floyd er det siste og i hans navn har venstresiden vandalisert, brent ned sig plyndret i by etter by. I natt var det en 13 år gammel gutt som var drept og bare det at han var svart og ble skutt av politiet gjør ytterligere opplysninger overflødige.

Det er verdt å merke seg at både kommunister og nazister drev en ligende dyrkelse av sine martyrer. Vi snakker her om et kvasi-religiøst fenomen som kyniske krefter utnytter og dyrker.

I navnet til disse ofrene kan man foreslå å «pack the court» og snu opp ned på en institusjon amerikanerne har sett opp til.

Pandemien ble en anledning for eliten til å dra fra befolkningen som hadde mer enn nok med sitt eget.

Men USAs elite møter seg selv i døra i Kina. Kina slynger tilbake i ansiktene deres at de er systemiske rasister, så hvorfor skulle Kina finne seg i å bli belært av USA om menneskerettigheter?

Klima-tsar John Kerry er i Shanghai. Når han får spørsmål om det går an å frikoble klima og tollsatser svarer han at det mener Biden. -Men tror du kineserne ser det på samme måte, spør journalisten fra the Wall Street Journal.

Kveld kom svaret: Kina finner seg ikke i å koble klima og handel. Kontekst var EUs forslag om klimatoll. Det ville ikke Kina høre snakk om.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.