To milepæler ble markert tirsdag: Åpningen av et nytt studio og brukerregistrering som forberedelse til en abonnementsordning.

TV er kommet for å bli, og man trenger å avansere til et høyere teknologisk nivå for ikke å slite ut de som er bak spakene. Mulighetene blir også flere.

Vi har begynt registrering av eksisterende donorer som forberedelse til introduksjon av abonnementsordning. Et abonnement markerer at Document vil ta steget over til å bli en kommersiell bedrift. Det skal vi forklare mye om fremover. Vi er umåtelig takknemlig over all støtte som har gjort det mulig å nå dit vi er i dag, en stab på 7-8 personer. Inget fritt medie har nådd samme nivå i Skandinavia.

Nå håper vi at leserne blir med på neste trinn: En kommersiell mediebedrift med en stabil kontantstrøm. For å avansere og utvikle oss må vi ha et økonomisk grunnlag. I så måte er vi som andre bedrifter. Men vi er annerledes fordi vi takker nei til statlig støtte. Dette har med politiske grenser å gjøre. Vi står for noe annet, da er det urimelig å be staten om penger.

Norske medier er i en usunn symbiose med staten.

Øyvind Thuestad og undertegnede penset inn på kronikkene om 22. juli. Her har Document store oppgaver. Venstresiden er tilbakeskuende og vil ha et oppgjør. Dette kommer vi til å vie mye oppmerksomhet fremover. Vi vil følge debatten i mediene som er ganske monoton. Vi må utgjøre forskjellen. Norge har ikke råd med ikke ha å et korrektiv til den offisielle versjonen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.