Rembrandt: Pallas Athene

Vi hadde tekniske problemer søndag morgen og de har forplantet seg, slik at enkelte fremdeles har problemer med å få å lest. Ingen beklager det mer enn vi. Vi vet det er irriterende ikke å få lastet og lest som man pleier.

Noen spurte: – Er det teknisk eller politisk?

Vi kan berolige. Det er teknisk. Det er lenge siden Document ble hacket.

Men fra tid til annen må det gjøres tekniske oppgraderinger. Nå skal vi sette i gang med abonnement og betalingsmur og det er en større operasjon. Ting må testes ut på en testserver. Når det konverteres ut til produksjonsserveren kan det skje ting. Noen ganger skjer det uforutsette ting, selv om alt har vært testet på alle bauger og kanter.

Det er flinke folk som driver med betalingsløsningene. Jeg har full tillit til at de kommer til å løse problemene. Da begynner et nytt kapittel i Documents historie: Abonnement og en mild/snill betalingsmur. Den vil kun være der for artikler vi vet leserne setter ekstra pris på. Muren forsvinner etter 12 timer. Vi vil minne leserne på at det ikke er noe som heter en gratis lunsj.

Hovedstrømsmediene bygger sitt hegemoni på statlige overføringer. Vi kommer aldri til å søke staten om støtte. Vi ønsker oss rettferdige konkurransevilkår. Da vil vi få se hvor opionen ligger.

Noen skulle ønske at alt kunne være gratis og at vi kunne flyte på gavmilde personer. Men slik er det ikke. Hvis vi skal bli en profesjonell mediebedrift må vi kreve betaling, slik alle andre gjør, eller de har en reklameposisjon som bærer skuta.

Husk at heller ikke på reklame er det konkurranse på like vilkår. Både Facebook, Google, venstresiden og myndighetene arbeider imot vår versjon og våre økonomiske muligheter.

Derfor må vi få leserne til å forstå at de kommer til å bli sittende igjen med ingenting hvis de ikke «step up to the plate» som amerikanerne sier, kjenner sin besøkelsestid.

Antagelig vil vi kunne rulle ut registrering av betalende lesere allerede i  påsken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.