Innenriks

IMG_0240

Et lysglimt i gårsdagens nede-mørke var alle telefoner og eposter som etterlyste document. Vi er blitt en del av folks hverdag. Det betyr mye å få den bekreftelsen, for hvis ting fungerer hører man jo ikke noe. Det er når det forsvinner at man merker det.

At leserne så tydelig sier fra bekrefter en intuisjon vi har om å være et korrektiv til de etablerte mediene som folk etterspør mer og mer. Det skulle selvsagt vært mer og større, men vi tror også det kommer.

Tekniske problemer er en trussel. Jeg skal ikke bry leserne med tekniske spesifikasjoner: Men plug-ins, eller innstikk, kan skape problemer. Plug-ins er litt som apper på mobiler. De gjør morsomme ting, men siden de skal samvirke med andre kan det gå galt og det kan ta tid å finne feilen. I dette tilfelle var det en plugin som genererte enorme mengder forespørsler på serveren og overbelastet den. Leverandører liker ikke overforbruk av datakraft og vil da stenge ned siten. Vi er nå over på en såkalt dedikert server og har tid til å områ oss.

Document er ikke hacket eller utsatt for noe sabotasje utenfra, slik mange lurte på.

Ellers er moderne publishing blitt en ganske komplisert affære. Når ting kjører virker det greit, men når Murphys lov først slår til, kan det bli innfløkt og tidkrevende å rydde opp: Den sier som kjent at det som kan gå galt før eller senere vil gå galt.

Så kan man si: Men dette burde dere vært forutseende nok til å ha visst. Her kommer gapet mellom it-folk og vi på den andre siden inn: Vi forstår ikke hva det handler om. Vi er bare nødt for at de som steller med det vet hva de gjør. Noen ganger gjør de det, andre ganger ikke. Det kan bli en kostbar affære.

Vi håper leserne forstår og kommer over frustrasjonen. Vi har for mye å tape på å la det går ut over driften. Document er helt avhengig av lesernes velvilje for å bestå.

En forskjell fra tidligere er at vi nå kan dirigere leserne til document.dk. Det fungerte denne gang. Ellers har problemet vært at folk ikke har kunne få beskjeder en gang om hva som er galt, selv om facebook er en annen kanal. Neste gang en av sidene er nede prøv den andre, eller se facbook. Der vil vi legge inn beskjeder. Vi håper det er lenge til.

Hvis du ønsker mer detaljert informasjon om document, planer og prosjekter, så meld deg på nyhetsbrevet. Du finner du et skjema for påmelding.

2016 blir nok et historisk år. Vi vil gå løs på oppgavene med fornyet energi for å ta igjen det tapte.

Bli med på ferden!

Les også

-
-
-
-
-
-