En sykepleier sjekker en sprøyte med Pfizer-vaksine på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB

Hele 34 prosent av vaksinedosene som er satt i Norge, er gitt til helsepersonell, skriver Dagens Næringsliv. I utgangspunktet skulle tallet vært 20.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har fått rapporter om at flere i kommunehelsetjenesten som ikke er kritisk eller har direkte pasientkontakt, har fått første vaksinedose. Vi er derfor bekymret for at utpekte risikogrupper har fått tilsvarende færre vaksiner. Det er nå viktig å vaksinere risikogruppene, sier seksjonsleder Are Stuwitz Berg ved FHI til avisa.

Han påpeker at det også kan være mørketall fordi ikke alle kommuner fører opp årsaken til vaksinering.

– Vi har også inntrykk av at det er store forskjeller mellom kommunene i hvordan de praktiserer veiledningen de har fått fra FHI. Vi har heller ikke mulighet til å detaljstyre 356 kommuner, sier Berg.

FHI har i et informasjonsbrev 10. mars bedt kommuner som allerede har vaksinert sitt prioriterte helsepersonell, om å vente med å vaksinere helsepersonell videre.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂