En dose med koronavaksinen fra Pfizer-BioNTech. Foto: Lise Åserud / NTB

En synkende immunitet i befolkningen gjør at FHI venter en ny koronabølge i høst og til vinteren. Samtidig kan det bli aktuelt å gi en fjerde vaksinedose til flere.

– En rekke land i Europa har en økning i smittespredning og innleggelser på sykehus. Vi vet ikke hvordan det vil påvirke Norge og hvilken økning vi vil få her, sier områdedirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet (FHI) Trygve Ottersen til NRK.

11 prosent av den norske befolkningen har så langt fått den fjerde dosen med koronavaksine. Det kan bli aktuelt å anbefale den for flere, sier Ottersen.

– Men det aller viktigste nå er at de som har fått anbefalt vaksinen, tar den. For det er de som har størst risiko, sier han.

De som nå har tilbud om en fjerde vaksinedose av kommunene, er sykehjemsboere, alle som er 65 år eller eldre samt risikogrupper i alderen 18 til 64 år.

Vaksinedekningen i befolkningen som helhet for første, andre og tredje dose er oppgitt til henholdsvis 78, 72 og 54 prosent.

 

Les også: 

Pfizer synes å avkrefte at vaksinens effektivitet mot smitte ble testet

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.