(AP Photo/Ariel Schalit/NTB)

Kosovo har formelt åpnet sin Israel-ambassade i Jerusalem som første europeiske land og første med muslimsk folkeflertall.

Kosovos president, Hashim Thaci, skrev på Twitter i september at han som følge av Israels anerkjennelse av Kosovo, ville holde løftet om å opprette en ambassade i Jerusalem.

NTB skriver:

I en erklæring fra utenriksdepartementet i Pristina heter det at ambassaden er åpnet som følge av at Israel anerkjente Kosovo og opprettet diplomatiske forbindelser 1. februar, og et toppmøte i Det hvite hus i september i fjor.

Dermed blir Kosovo det første europeiske landet, og det første landet med et muslimsk folkeflertall, som følger USA og Guatemala med ambassade i Jerusalem.

Tyrkia ville at Kosovo skulle endre beslutningen om ambassade i Jerusalem og Erdogan har advart Kosovo om at opprettelsen av ambassaden i Jerusalem kan skade forholdet mellom dem.

DW

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.