U.S. President Donald Trump er vertskap for samtaler og signeringsseremoni med Serbias president Aleksandar Vucic og Kosovos statsminister Avdullah Hoti i Det hvite hus i Washington, USA. 4, september 2020. REUTERS / Leah Millisa / Scanpix.

Etter to dager med samtaler i Washington er Serbia og Kosovo enige om samarbeid på flere økonomiske felt. Målet er å tiltrekke investeringer og skape jobber.

Samtalene i Washington mellom Serbias president Aleksandar Vucic, Kosovos statsminister Avdullah Hoti og representanter fra Det hvite hus startet på torsdag og fortsatte fredag.

– Dette er virkelig historisk. Jeg ser fram til å dra til begge landene om ikke altfor lenge, sier USAs president Donald Trump om enigheten i en uttalelse.

Serbia kunngjør også som et ledd i samtalene at de vil flytte ambassaden sin i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, noe USA gjorde i 2017. I tillegg anerkjenner Kosovo Israel.

Trump-regjeringen har forsøkt å få med seg flere stater på å flytte ambassadene sine til Jerusalem, noe de ikke har hatt begrenset hell med fram til nå.

Kosovo erklærte sin uavhengighet fra Serbia i 2008, åtte år etter at Nato bombet Serbia som en reaksjon på det som ble vurdert som en overdrevent hardhendt inngripen mot det albanske opprøret i Kosovo.

De fleste stater i Vesten har anerkjent Kosovos uavhengighet, men Serbia og landets allierte, Russland og Kina, har ikke gjort det. Situasjonen har opprettholdt spenningene i regionen.

Serbia og Kosovo har allerede et visst samarbeid, blant annet om jernbane og flygninger, men næringslivsledere i begge nasjonene har vært frustrert over mangelen framgang på andre områder.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.