Al-Hol-leiren i Syria huser mange personer med bakgrunn fra terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Arkivfoto av Maya Alleruzzo, AP-NTB.

En av Leger Uten Grensers ansatte ble i februar drept i teltet sitt i al-Hol-leiren i Syria.

Den ansatte ble ifølge organisasjonen drept 24. februar da han var sammen med familien sin i leiren.

– Vi prøver å skaffe en bedre forståelse av situasjonen og omstendighetene rundt vedkommendes død. Leger Uten Grenser støtter familien i denne vanskelige tiden, og vi sender våre tanker til vår kollegas familie og venner, sier Leger Uten Grensers beredskapssjef i Syria, Will Turner.

Tre dager senere døde barnet til en annen av organisasjonens medarbeidere i en brann under et bryllup i al-Hol. Brannen skal ha blitt utløst av et en dieselvarmer ved et uhell ble veltet.

Al-Hol huser blant annet enker, hustruer, barn og andre familiemedlemmer til IS-krigere. Flertallet er irakere og syrere, men det er rundt 10.000 mennesker som kommer fra 57 andre land. Leger Uten Grenser anslår at to av tre av dem som bor i leiren, er barn.

Leiren kontrolleres av lokale myndigheter og sikkerhetsstyrker, som hindrer de fleste i å forlate leiren. Sikkerhetssituasjonen i al-Hol-leiren har ifølge organisasjonen forverret seg de siste to årene, mens det i år har forverret seg ytterligere.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂