Fra Al Hol-leiren i Syria. Foto: Alessio Romenzi / UNICEF / NTB.

Alle mindreårige som fortsatt befinner seg i leirer eller fengsler i nordøstlige Syria, må få lov til å vende hjem, krever Unicef. Det skal også være igjen flere barn av personer med norsk statsborgerskap.

Det er NTB-APF som refererer FN-organisasjonen Unicefs uttalelse, som kommer dagen etter at tre barn mistet livet i en brann i den overfylte al-Hol-leiren i det nordøstlige Syria.

Etter flere år med krigføring mot Den islamske stat (IS) har kurderne i Syria holdt tusenvis av jihadistkrigere og titusener av deres familiemedlemmer i leirer.

– I nordøstlige Syria er det over 22.000 utenlandske barn fra minst 60 nasjonaliteter i leirer og fengsler, i tillegg til tusenvis av syriske barn, sier Unicefs direktør for regionen, Ted Chaiban, i en uttalelse.

Han ber myndighetene i det nordøstlige Syria og FN-land om å gjøre alt i sin makt for å hente barn som nå er i det nordøstlige Syria.

Norge har allerede hentet flere såkalte IS-barn fra disse leirene, men det skal fortsatt finnes flere igjen der, og en rekke norske politikere og aktivister jobber iherdig for at de skal fraktes til Norge med sine familier.

Document har omtalt dette ved flere anledninger.

NY BOK, denne bør leses:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: