Hunter Biden under innsettelsen av hans far, president Joe Biden. Presidentens sønn blir nå knyttet til nok en skandale, én av mange. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP/NTB

House of Sweden er blant de mest eksklusive kontorlokalene i Washington, D.C. En av leietagerne var tidligere Hunter Biden, som ble truet med utkastelse etter gjentatte brudd på sikkerhetsreglene, avslører Dagens Nyheter (DN).

Bygningen eies av den svenske stats Fastighetsverk og er tilholdssted for den svenske ambassaden i USA. Også Island har sin ambassade der. Derfor er naturlig nok sikkerhetsreglene ganske strenge.

Biden var en av leietagerne i den eksklusive kontorbygningen. Han flyttet i 2017 inn i suite nr. 507 og betalte ca. 400.000 SEK i kvartalet i leie. Det oppsto nokså raskt problemer mellom Hunter og utleierne.

Aftonbladet skriver:

Hunter Biden ska vid upprepade tillfällen ha släppt in besökare via en bakväg. Något som strider mot säkerhetsreglerna som säger att alla besökare måste passera genom huvudentrén och dess metalldetektorer.

Det skal blant annet dreie seg om en ung kvinne og en hjemløs venn av Hunter. I en e-post DN har fått tak i, skriver Fastighetsverket:

Det har återigen kommit till min kännedom att det verkar som att besökare fått tillgång till nummer 507 genom den nordliga entrén efter kontorstid – då vi har videoövervakning dygnet runt i hela byggnaden. Hjälp oss att hålla byggnaden säker genom att följa House of Swedens regler.

Da startet bråket. Hunter Biden anklaget personalet på House of Sweden for å være rasister, og hevdet at hans gjester ble diskriminert i en e-post.

Om NN har ett problem med mina gästers ras eller klädsel tycker jag att vi alla ska sätta oss och prata om det med en advokat närvarande.

Noen uker senere skal Hunter Biden ha sagt at han ville si opp leiekontrakten, noe Fastighetsverket aksepterte. Men deretter sluttet Hunter helt å svare på e-poster, og til slutt blir han truet med utkastelse.

Leien ble til slutt dekket inn av depositumet, og Hunter Biden flyttet etter hvert ut av de eksklusive lokalene.

Stadig i trøbbel

Hunter Biden har havnet i trøbbel i flere tilfeller, og han er ikke den eneste i familien som har blitt mistenkt for urent mel i posen, slik Document skrev om i september 2020.

Blant annet er det sterk mistanke om korrupsjon på høyt nivå, som når Hunter Biden i 2014 fikk en svært lukrativ plass i styret til det ukrainske gasselskapet Burisma.

Hunter Biden fikk styreplass i et gasselskap uten noen forutsetninger for jobben, annet enn at faren var visepresident. Rapporten slår fast at han ut over et fyrstelig styrehonorar hadde omfattende transaksjoner med eier av Burisma, oligarken Mykola Zlochevsky.

Hunter Biden skal også ha vært implisert i menneskehandel og prostitusjon. I en rapport til Kongressen kunne man blant annet lese:

The records also note that some of these transactions are linked to what ‘appears to be an Eastern European prostitution or human trafficking ring.

De Biden-vennlige mediene har hele tiden forsøkt å holde lokk på skandalene som følger i kjølvannet til Hunter Biden. Ønsket om å felle Donald Trump veide tilsynelatende tyngre enn ærlig journalistikk.

Fox News er et av unntakene, og New York Post ble blokkert av Facebook og Twitter da de rapporterte om e-poster funnet på en PC-en som Hunter hadde glemt å hente etter en reparasjon. Det virket som et åpenlyst forsøk på å påvirke presidentvalget i november.

Document har også fulgt utviklingen. Tidligere i dag publiserte vi en video hvor Sky News Australia stikker hull på tausheten rundt helsesituasjonen til president Joe Biden. Se gjerne Dagsorden fra i fjor høst som omhandler Biden-familien og mediene.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂