Wajdi Mahouechi. Foto: Facebook.

I Tunisia er bloggeren Wajdi Mahouech blitt dømt til to års fengsel etter å ha kritisert påtalemyndigheten i Tunis for manglende straffeforfølgelse av en imam som hadde rettferdiggjort drapet på den franske læreren Samuel Paty, opplyser Le Point.

I en selfie-video hadde Mahouechi anklaget påtalemyndigheten for feighet fordi den somlet med å foreta seg noe mot den aktuelle imamen. Bloggeren ble dømt til to års fengsel i november, og en ankedomstol har den 5. februar stadfestet dommen, skriver Valeurs Actuelles.

Det islamistiske parlamentsmedlemmet Rached Khiari og den konservative imamen Mokhtar Dellali gikk så langt osm å rettferdiggjøre drapet. Førstnevnte skrev på Facebook at «det å krenke Allahs budbringer er den alvorligste av forbrytelser, og det får konsekvenser for enhver som begår den». Sistnevnte sa rett ut i en video at det er en «plikt» for alle muslimer «å hugge hodet av enhver som har krenket eller bakvasket profeten».

Det var imidlertid Mahouechi som ble dratt for retten, der han ble dømt til to års innesperring for offentlig sladder og forakt for en offentlig tjenesteperson.

Den franske president Emmanuel Macrons standhaftige forsvar for ytringsfriheten etter drapet på Samuel Paty utløste en rekke antifranske demonstrasjoner i den muslimske verden.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂