Foto: Google Maps.

I Nesodden rett utenfor Oslo er det nå tatt initiativ til å åpne en moské i lokaler regulert til næringsformål beliggende i et boligområde på østsiden av halvøya som utgjør kommunen.

Forespørsel er sendt til Nesodden kommune om å få åpne moské i Gamle Hellvikvei, opplyser Fais Kocher til Akershus Amtstidende. En moské her er en stor drøm, sier Kocher til lokalavisen.

Foreløpig er ingenting avklart om det blir moské i Gamle Hellvikvei 5, men Kocher håper, og han sier en moské vil bli godt mottatt blant muslimene på Nesodden, som han antar teller bortimot 200 personer.

Moskeen vil ikke forstyrre noen, ifølge Kocher, som sier den vil bli benyttet til bønn samt koranundervisning for barn.

– Hvor ofte vil dere møtes for å be i en moské?

– Vi vil følge islamske regler, og her møtes vi for å be klokken 05.00, klokken 12.00, ca. klokken 15.00 og 18.00. Disse bønnemøtene vil gå stille og rolig for seg, ikke noe støy av noe slag, sier Fais Kocher.

Sokneprest Eva Kirkemo stiller seg positiv til det hun kaller et «religiøst mangfold» på Nesodden, og ønsker lykke til med mosképrosjektet.

Ordfører Truls Wickholm slår i likhet med andre lokalpolitikere også an en positiv tone, men understreker at et gudshus må etableres i samsvar med lover og regler, og ønsker lykke til.

Lederen av sameiet som omfatter lokalene som er påtenkt til moské, Kristoffer Langrind, sier han ikke er negativ til planer som det er «lite å få gjort med», men fremhever også at tillatelse må innhentes.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂