Foto: Roberto Monaldo / LaPresse via AP / NTB.

Den europeiske sentralbankens (ECB) tidligere sjef Mario Draghi er lørdag blitt tatt i ed som italiensk statsminister sammen med statsrådene i den nye regjeringen, som har fått parlamentarisk støtte fra alle de store partiene unntatt Fratelli d’Italia (FdI).

Femten av statsrådene er politikere og åtte er teknokrater. Femstjerners­bevegelsen har fått fire statsråder, Lega, Forza Italia og Det demokratiske partiet (PD) tre hver, og Italia Viva og venstrepartiet Liberi e Uguali (LeU) én hver.

Luigi Di Maio fra Fem stjerner beholder jobben som utenriksminister, og er sammen med kulturminister Dario Franceschini (PD) blant de få politikerne helt i toppsjiktet i sine partier som er med i Draghis regjering. Teknokraten Luciana Lamorgese beholder jobben som innenriksminister.

Etter edsavleggelsen uttalte statsminister Mario Draghi at han kommer til å lede en miljøregjering, opplyser Corriere della Sera.

Draghi har da også utnevnt en egen minister med ansvar for det «økologiske skiftet», fysikeren Roberto Cingolani – en ekspert på nanoteknologi som har ledet Istituto Italiano di Tecnologia (IIT), et senter for fremragende forskning i Genova.

Den nye regjeringen i Italia er således helt på linje med den nye strategien fra EU som går under navnet «European Green Deal».

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂