Hervor Niklasson (92) ble ranet og slått av en falsk sykepleier i sitt eget hjem i Göteborg. Skjermdump SVT

Fem kvinner i alderen 89 til 97 år ble i januar kontaktet i sitt hjem av en falsk sykepleier, som tilbød informasjon om vaksinen mot Covid-19. Under hjemmebesøkene ble kvinnene ranet.

En av de som ble utsatt for ran og vold, er den 92 år gamle Hervor Niklasson, melder SVT.

När hon förstod att något var fel fick hon ta emot både slag mot ansiktet och kroppen. Hon blev av med värdesaker och smycken till betydande belopp. Som också hade affektionsvärde för 92-åringen.

– Det är ju minnen i allt det här, säger Hervor Niklasson.

– Jag är ju så gammal och tycker man kan få vara i fred de sista åren.

To menn er nå pågrepne. Mistanken støttes av tekniske bevis. Mennene fra Malmö er 29 og 47 år gamle, og er mistenkte for grovt ran, grovt tyveri og forsøk på tyveri.

Mennene kobles til ytterligere minst ti telefonsamtaler til kvinner i Göteborg og omegn, men disse kvinnene takket nei til hjemmebesøk. De falske sykepleierne er også mistenkte for lignende forbrytelser i Stockholm.

Stygge forbrytelser

Politiet anser denne formen for kriminalitet som grusomt, siden det rammer de aller mest utsatte. Peter Adlersson er talsperson for politiet i Göteborg, og sier til SVT.

– Det är fula brott som drabbar de mest utsatta. Och man tror ju på de här personerna som ringer. De är vältaliga och många har ju gjort en bakgrundskontroll och vet allt om dig också.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂